Onze visie

In deze tijd is er veel belangstelling voor persoonlijke ontwikkeling. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Jiu Jitsu de kunst van de zelfverdediging leert je om goed naar jezelf te kijken. Het richt zich op de ontwikkeling van het karakter en op de mentale ontwikkeling. Daarbij is er voortdurend aandacht voor de harmonie tussen het mentale en het fysieke. De ideeën en principes van het Jiu Jitsu zijn zeer effectief om als persoon op school of in je werk en in het dagelijks leven beter in je vel te zitten. Dat kan echter alleen als, behalve de fysieke vorming en ontwikkeling, ook de mentale weerbaarheid wordt ontwikkeld. Het spoort je aan om zelf verantwoordelijkheid te nemen en orde op zaken te stellen.

Tijdens de Jiu Jitsu trainingen bij Budo Academy Kiai wordt je wilskracht, durf, doorzettingsvermogen, zelfstandigheid, zelfdiscipline en mentale kunde ontwikkeld. De trainingen worden methodisch opgebouwd en de uitdaging zit in de didactiek en die zijn krachtig. Tijdens de trainingen gaan we respectvol met elkaar om, er is structuur en de dynamiek van de groep wordt dusdanig gestuurd dat er sfeer is en een veilig klimaat om te trainen en van elkaar te leren!

Onze docenten

Rob Boonman

Mijn naam is Rob Boonman en mijn hobby is de zelfverdedigingskunst Jiu Jitsu en weerbaarheid. Ik beoefen deze kunst nu 43 jaar. Budo Academy Kiai heb ik in 1990 opgericht en daar verzorg ik Jiu Jitsu trainingen en cursussen weerbaarheid. Ik heb omgangskunde aan de Hogeschool Utrecht gestudeerd. De lerarenopleiding Jiu Jitsu A en B heb ik aan de Judo Bond Nederland (JBN) behaald. Ik ben mede ontwikkelaar van de methodiek weerbaarheid en co-auteur van het Handboek weerbaarheid van theorie naar toepassing. Naast Budo Academy Kiai ben ik werkzaam als docent aan het Graafschap College afdeling Sport en Bewegen en ik verzorg trainingen weerbaarheid aan het SAM (Stichting voor Speciaal Basisonderwijs).

Rolf Arnts

Mijn naam is Rolf Arnts en ik ben in 1990 bij Budo Academy Kiai begonnen met het Jiu Jitsu als reden om weerbaarder te worden. Het bleek dat ik talent had voor deze discipline en toen ik hoog genoeg gegradueerd was ben ik Sensei Rob gaan assisteren met lesgeven. Hierdoor werd mijn persoonlijke groei verder gestimuleerd. Ik heb mijn Jiu Jitsu leraar A diploma behaald aan de Judo Bond Nederland (JBN). Naast het Jiu Jitsu beoefen ik ook de discipline Judo. Ik sta met veel plezier op de tatami (mat) en ik ervaar nog steeds nieuwe en succesvolle leermomenten. Mijn ervaring bij Kiai is dat de samenwerking en de sfeer tussen de leden altijd geweldig is. Het beoefenen van het Jiu Jitsu bij Kiai betekent niet alleen het leren van de kunst, maar ook het samenwerken en leren van elkaar.

Menu